Vacature Jeugdzorg medewerker

Jeugdzorg medewerker in Capelle aan den Ijssel

Jeugdzorg medewerker kleinschalig wonen - Capelle aan den IJssel

Voor ons kleinschalig wonen groep zoeken wij nieuwe collega's! Je kan direct aan de slag voor 28 - 32 uur per week.

Waar kom je te werken?

Deze woongroep is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Op deze woongroepen verblijven kinderen van 4 tot 14 jaar die voor een langere periode behoefte hebben aan ondersteuning op maat binnen een kleinschalige woonomgeving. De problematiek van deze kinderen is ernstig en veroorzaakt door verstoorde gehechtheid, trauma, autisme en/of een verstandelijke beperking. De kinderen zijn aangewezen op langdurige wonen met intensieve begeleiding waarbij (specialistische) zorg, waar nodig, integraal snel opgeschaald kan worden zonder dat daar een verhuizing voor nodig is.

Wat ga je doen in deze functie? Jij:

Gaat samen met het team van collega’s en experts (zoals gedragswetenschappers) kinderen met complexe problematiek begeleiden. Je creëert een omgeving die hen helpt om, binnen hun eigen mogelijkheden, grip op hun leven krijgen. Jij zorgt dat ze gezien worden!

Jij:

 • zorgt voor een goede sfeer en een positieve groepsdynamiek
 • zorgt voor duidelijkheid en structuur
 • gaat de kinderen begeleiden in de dagelijkse routine van school, vriendschap, verzorging.
 • spreekt kinderen aan op hun gedrag en herhaalt dit zoveel en zo vaak het nodig is. Je hebt soms een lange adem nodig.
 • als mentor (hbo-zorgwerker) stel je individuele begeleidingsplannen op, overleg je met collega's en de gedragswetenschapper over de inhoud en evalueer je het plan met de kinderen.
 • bent de casemanager in het netwerk van de kinderen zoals school, familie en diverse hulpverlenings instanties waar je mee samenwerkt

Wie ben jij? Jij:

snapt het belang van een positief leer- en leefklimaat voor jouw kinderen en werkt daar met inzet en energie aan. Consequent en invoelend breng je structuur aan die stimuleert en motiveert. Complexe problematiek zoals verstoorde gehechtheid, trauma, autisme of een verstandelijke beperking schrikken jou niet af.

Jij:

 • bent de jeugdzorg professional die stevig in zijn schoen staat en minimaal 2 jaar ervaring heeft met deze complexe doelgroep;
 • hebt doorzettingsvermogen en vindt het een uitdaging om aan de slag te gaan met problematiek van kinderen die is veroorzaakt door verstoorde gehechtheid, trauma, autisme en/of verstandelijke beperking;
 • beschikt over de volgende competenties: samenwerken, invoelend vermogen, stimulerend en motiverend, reflecterend, consequent en structurerend;
 • bent flexibel en vindt het geen probleem om onregelmatig te werken;
 • hebt een afgeronde een hbo-opleiding (bijvoorbeeld Social Work) en een SKJ-registratie.

Wat bieden we jou?

Werken bij Prokino Zorg; dat is samen grenzen verleggen. Onze open cultuur biedt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en kansen met beide handen aan te grijpen. Samen leren wij van uitdagingen en ontdekken wij creatieve oplossingen. Het ondersteunen van kinderen in het vormen van een sterke basis, zodat zij vol zelfvertrouwen de wijde wereld in stappen. Dat is waar wij goed in zijn.

Verder bieden wij je:

 • een werkplek waarin je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen
 • leuke collega's en een goede werksfeer
 • een contract voor een jaar met de intentie tot verlenging
 • een salaris in cao Jeugdzorg schaal 8 (hbo), dit is minimaal € 2600 en maximaal € 3.860 per maand bij een dienstverband van 36 uur exclusief vakantiegeld, ORT, eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, toeslag voor ziektekostenverzekering.
 • prokino biedt diverse trainings- en opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers in de zorg.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Na het uploaden van je cv en motivatie kijken we of ook wij een match zien. Als dat het geval is, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Zijn we beiden enthousiast dan volgt een tweede gesprek. En komen we er samen uit, dan kun je wat ons betreft snel aan de slag!

Klaar om te solliciteren? Dat kan via onderstaande knop.

Wil je meer weten?

Enthousiast, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Claudia Verspeek via e-mailadres c.verspeek@prokino.nl.

Samen verleggen wij grenzen; jij kleurt de lijntjes in!Functie:Jeugdzorg medewerker
Startdatum:09-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2600 – 3860
Uren per week:28 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Prokino Zorg via c.verspeek@prokino.nl of onbekend. Of bezoek hun website https://werkenbij.prokino.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Krimpen aan den IJsselkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de krimpenaandenijsselkrant.nlkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Krimpen aan den IJssel
 2. Jeugdzorg medewerker Prokino Zorg 09-10-2023

Bekijk ook andere vacatures